stafteam

roelof de vries

roelof de vries

directeur


+31 (50) 5 492 492
roelof@schildersdevries.nl

mijn persoonlijke pagina

mijn inspiratie om te werken aan een betere wereld:

veel mensen laat de ellende in de wereld niet koud. maar het is zo veel, zo allesomvattend en waar begin je dan. twee momenten in mijn leven hebben mijn denken en vooral mijn handelen beïnvloed.

  • ghana bezocht ik een project waar mensen leren geld te verdienen met bescherming van apen en toerisme (tofi-atome monkey sanctuary). met dit geld schaften ze o.a. waterpompen aan en werd elektriciteit naar het dorp gebracht. maar toen ik het dorp bezocht was de jongen die traditionele verhalen vertelde bij het kampvuur net die middag overleden. overleden aan een ziekte die met een injectie van $ 5,-- te voorkomen was geweest. 18 is hij slechts geworden. ondanks alle vooruitgang die al was geboekt.
  • nelson mandela sprak op live aid en zei: "het is gemakkelijk van alles te beloven, maar niets te doen; niets te doen is een misdaad tegen de menselijkheid." zo gemakkelijk blijven we steken in het willen en praten daarover maar komen niet tot het doen. terwijl het uiteindelijk op het doen aankomt.

net als velen werd ik geraakt door de uitzending van vpro’s tegenlicht over cradle to cradle met als thema afval=voedsel. rob van hattum heeft op inspirerende wijze de ideeën van braungart en mcdonnough verfilmd. vooral de voorbeelden uit de praktijk spreken aan en prikkelen om zelf aan de slag te gaan. op een gegeven moment bedacht ik dat binnen mijn eigen organisatie hiervoor mogelijkheden lagen. na een gesprek hierover met collega-ondernemer koosje de koeijer, begon het balletje te rollen. we zochten een aantal collega’s erbij omdat ontwikkelen via samen ontdekken, elkaar inspireren en van elkaar leren nu eenmaal sneller en efficiënter gaat. zo is uiteindelijk fareno geboren. onze focus is het creëren van een betere leefomgeving. voor de gebruikers van de door ons te renoveren gebouwen, maar ook om een bijdrage te leveren, hoe klein dan ook, aan de mondiale problematiek.

mijn motto: verander de wereld, begin!

 

weblog

vanaf augustus 2010 schrijf ik een weblog voor schildersvak.nl

link naar de blogs

 

cradle to cradle certificaat cradle to cradle certificaat