sociale verantwoordelijkheid

solide werkgever

voor haar personeel wil schilders de vries een solide werkgever zijn. vakbekwaam en gemotiveerd personeel is nodig om onze ambities waar te maken. opdrachtgevers zijn eindverantwoordelijk waar het gaat om veilig en gezond werken. zij rekenen daarom op onze integriteit en zorgvuldigheid.

veilig en gezond werken

veilig en gezond werken is daarom een absolute vereiste. om dit te garanderen hebben we onze systemen laten certificeren volgens de vca norm. kijk hier voor het vca certificaat van schilders de vries

al onze medewerkers hebben een vca diploma en we besteden veel zorg aan training en opleiding op dit vlak.

zo hebben we in het verleden ook meegewerkt aan een praktijkonderzoek samen met tno en stichting arbouw om til-hulpmiddelen te ontwikkelen voor glaszetters en hebben we meegewerkt aan een informatiefilm over ops. 

 

winterwerkloosheid

discontinuiteit in werkaanbod is een groot probleem voor onderhoudsbedrijven in noord nederland. wij vinden echter dat winterwerkloosheid niet meer past in een professionele organisatie. schilders de vries heeft daarom veel geinvesteerd in doorwerken in de winter. daarnaast is een aantal jaren geleden een zogenaamd jaarmodel ingevoerd. uitvoerende werknemers werken in de zomer langer. hierdoor kan in deze periode met minder mensen meer werk worden gerealiseerd. in de winter worden deze uren opgenomen en wordt ook nog korter gewerkt. hierdoor kan in de winterperiode het werk over meer mensen worden verdeeld. schilders de vries kent door deze maatregelen geen winterwerkloosheid meer!

persoonlijke ontwikkeling

wij besteden veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. in 2010 starten we daarvoor een uitgebreid programma. daarbij zal de focus zijn op duurzaam werken in de praktijk.

personeelsfonds

schilders de vries kent een personeelsfonds bijzondere noden. hierop kan bijvoorbeeld een beroep worden gedaan ingeval van ziekte welke niet valt onder de ziektekostenverzekering.