sponsoring

aan het eind van ieder jaar doneert schilders de vries een bedrag van € 2.500 aan een goed doel bij wijze van eindejaarsgeschenk voor haar relaties.

een overzicht van bestedingen van de laatste jaren:

daarnaast ondersteunen we nog bijzondere projecten:

 

75 jaar in ontwikkeling

schilders de vries is constant in ontwikkeling. we zijn steeds op zoek naar het beste voor onze klanten. in 2008 bestonden we 75 jaar. dat hebben we gevierd door iets aan de ontwikkeling van de allerarmsten op deze wereld te doen.

tijdens ons jubileumjaar hebben we 0,75% van iedere euro omzet  in een fonds gestort. ook een aantal van onze leveranciers werkte mee aan deze actie. met dit geld helpen we mensen in extreme armoedesituaties verder.

het eindbedrag van de actie word binnenkort bekend gemaakt.

kunstveiling promens care

één van onze klanten is promens care een organisatie die ondersteuning biedt aan kinderen en volwassen met een beperking.

de vrienden van promens care hebben een  veiling georganiseerd voor de woonvoorziening schoonvelde te hoogeveen. daar gaan in 2010 mensen met een ernstig meervoudige beperking wonen. het zijn cliënten met een lichamelijke beperking, waarvan de meesten rolstoelgebruikers zijn en daarnaast een verstandelijke beperking hebben. om het woonplezier van deze mensen te verhogen/vergroten is een aantal voorzieningen erg gewenst.
deze voorzieningen zijn niet uit het gewone budget van de awbz te betalen. u moet hierbij denken aan aangepaste tv toestellen, een inrichting van een rolstoeltoegankelijke tuin, twee snoezelruimten, een hoog-laag bad ter ontspanning, bedboxen en aangepaste fietsen, spellen en spelcomputers.

mede door de steun van schilders de vries is er een prachtige veilingcatalogus gerealiseerd. daarnaast hebben we een 5-tal kunstwerken aangekocht welke nu in de hal van ons kantoor te groningen hangen.

veilingcatalogus

hjso

sinds 1996 is schilders de vries sponsor van het haydn jeugd strijkorkest.

het haydn jeugd strijkorkest uit noord-nederland heeft een hoog ambitieniveau. de stichting haydn jeugd strijkorkest stelt zich ten doel het ontdekken en ontwikkelen van jong muzikaal talent tot en met 19 jaar. het haydn jeugd strijkorkest biedt het jong talent naast het strijkorkestspel ook training in andere vaardigheden zoals kamermuziekspel en begeleidt de leden zo mogelijk tot het niveau van de muziekvakopleiding. met zijn professionele artistieke benadering heeft het orkest zich een plaats verworven die uitstijgt boven het amateurniveau en raakt aan de professionele status.

het haydn jeugd strijkorkest werd in 1989 opgericht. de naamgeving is ontleend aan de bijzondere betekenis van joseph haydn (1732-1809) voor de klassieke muziek in het algemeen en voor het strijkkwartet in het bijzonder. het orkest behoort met het haydn muziek festival en het haydn onderwijs tot een geheel van initiatieven, die elkaar aanvullen en versterken. voor hun inzet ontvingen de oprichters ben de ligt (dirigent) en yke toepoel (manager) in 2004 een koninklijke onderscheiding. het orkest won internationale erkenning en diverse prijzen.

lees verder op de website van het hjso