herman wijffels houdt modderman lezing

23-10-2010

vernieuwen

prof. dr. herman wijffels was zaterdag in groningen. hij hield een lezing over de crisis waarin wij ons als mensheid bevinden en hoe wij daar uit kunnen komen.

wijffels: "mijn opvatting is dat de huidige crisis in zijn veelvormigheid, in zijn diepte ook, niet oplosbaar is door restauratie van het oude. maar ik zie om mij heen nogal wat bestuurders die het herstellen van het oude toch proberen. eigenlijk is dat het wat we nu in den haag zien en wat zij daar aan het doen zijn. den haag probeert het oude systeem nog wat op te lappen in de hoop dat er dan herstel komt. nou ik kan u zeggen: vergeet dat maar, want dàt herstel van die vroegere tijd komt er niet.

de andere methode is inderdaad de weg van de vernieuwingen opgaan. wat mij betreft gaat het dan in z’n samenhang om sociale en ecologische vernieuwing als basis voor een vitale en duurzame samenleving en economie.

juist om die samenleving vitaal te houden en de economie weer bloeiend te krijgen moeten we vernieuwen. het komt er op neer dat we om te behouden wat we hebben, juist heel veel moeten veranderen.

 

jan modderman lezing 2010

lees hier de complete jan modderman lezing 2010 door herman wijffels

de denkbeelden van wijffels sluiten naadloos aan bij de ontwikkelrichting die we met fareno gaan inslaan. fareno 2.0 zal in het teken staan om deze denkbeelden in onze organisaties in de praktijk te brengen...