nieuwe vestiging assen duurzaam verwarmd zonder installatie

17-12-2009

opening woonassenaal

op 17 december was de officiële opening van het woonassenaal. een nieuw gebouw in assen waarin van alles is te vinden op het gebied van wonen en inrichting.

het woonassenaal bij de politietoren langs de a28

ook schilders de vries is gevestigd in het woonassenaal.

de vestiging heeft echter niet zoals de andere bedrijven een showroom en is niet permanent bezet. de vestiging wordt vooral gebruikt als logistiek steunpunt.

uniek is dat het pand geen verwarmingsinstallatie heeft. samen met buurman jongsma hebben we een warmtepompsysteem aangeschaft. via gesloten buizen die 80 meter diep de gond in gaan, wordt water opgepompt. uit dit water wordt warmte onttrokken via een warmtepomp. deze warmtepomp staat opgesteld in de showroom van jongsma. via een pijp onder de vloer door levert jongsma warmte aan het pand van schilders de vries. zo wordt materiaal bespaard en is de installatie nog rendabeler. bij de opening was bijvoorbeeld al een besparing gerealiseerd van 2500 m³ gas ten opzichte van de buren die een traditionele installatie hebben.

de warmtepompinstallatie

via pijpen (op de foto bij de pijl) wordt warm water getransporteerd naar het vloerverwarmingssysteem van het pand van schilders de vries. 

kijk hier voor de werking van een warmtepomp

 

2x jongsma (robert en jan)