conferentie duurzaam verdienen

01-09-2012

duurzaam verdienen

cradlekring noord organiseert in samenwerking met bouwend nederland regio noord op 11 oktober een noordelijk conferentie over duurzaam verdienen in het abe lenstra stadion.

beginnen

de noodzaak om duurzaam te ondernemen is meer dan ooit aanwezig. grondstofprijzen steigen in snel tempo, klimaatverandering vormt een steeds grotere bedreiging ook voor bedrijven, maar hoe begin je nu met duurzaam ondernemen? wat zijn de ontwikkelingen, wat zijn de tips en tricks; de do's en don'ts. hoe werk je succesvol samen als het gaat om het verduurzamen van je organisatie.

laat je inspireren door bedrijven die inmiddels ervaring hiermee hebben opgedaan en in staat zijn hiermee te verdienen. niet alleen geld, maar die meervoudig waarde creeren. 

want duurzaam ondernemen biedt vooral ook kansen: nieuwe business concepten, nieuwe producten, nieuwe klanten. en wie wil dat nou niet in deze tijden van crisis!

thomas rau

keynote speaker is thomas rau; architect die het cradle to cradle principe heeft vertaald naar een economisch concept. je wordt geen eigenaar van producten, maar betaalt alleen voor de prestatie. daarmee blijven de grondstoffen en materialen eigendom van de producent. die ze vervolgens gaat hergebruiken na afloop van de gebruikscyclus. we hebben het dan over een circulaire economie, waarin materialen en grondstoffen eideloos circuleren zonder op de afvalberg te eindigen. over schone en gifvrije producten ook, want je wil als producent toch ook geen giftig afval terug krijgen nietwaar?

download de uitnodiging

de conferentie vond plaats op 11 oktober jl.

binnenkort op onze site een verslag van deze middag.