schilders de vries neemt 2 bedrijfswagens op aardgas in gebruik

03-11-2008

persbericht

ook het bedrijfsleven omarmt rijden op aardgas. om duurzamer en milieuvriendelijker te werken kiest schilders de vries voor schoner vervoer. in overleg met verheijen bedrijfswagens, fiat en noordlease heeft het schilder- en onderhoudsbedrijf twee nieuwe bedrijfsauto’s in gebruik genomen die rijden op aardgas. de twee fiats doblo natural power rijden vanaf vandaag rond in assen en groningen. een van deze schone auto’s is te zien op het mobiliteitsplein van de noordelijke promotiedagen op 4 en 5 november in martiniplaza.
duurzaamheid en cradle to cradle zijn belangrijke thema’s binnen schilders de vries. het bedrijf werkt samen met opdrachtgevers aan een nieuwe manier om gebouwen door renovatie duurzamer en vriendelijker voor de gebruikers te maken. schilders de vries wil daarmee bijdragen aan een betere leefomgeving.
in dat kader werd ook gekeken naar de eigen bedrijfsprocessen. de bouw is een vervuiler van formaat (het aandeel van het bruto nationaal product is ‘slechts’ 5,1% tegenover een aandeel van 25% van het wegtransport; 35% van de nationale afvalberg en 43% van de energieconsumptie en co2 emissie). vervoer heeft dus een groot aandeel in de vervuiling. reden om te kijken of het schoner kan. er werd gezocht naar de schoonste, praktisch haalbare manier van bedrijfsvervoer. aardgas scoort op dit moment het best. en het blijkt dat het niet duurder is dan traditionele brandstofvormen.
schilders de vries heeft eveneens pilot-projecten duurzaam renoveren volgens cradle to cradle in voorbereiding. onder andere samen met woningcorporatie lefier uit groningen.

Roelof de Vries: “Ook voor de schilder- en onderhoudsbranche liggen volop kansen voor duurzaam ondernemen.”