tijd voor de circulaire economie!

15-03-2011

fareno bestaat 3 jaar!

op 15 maart hield fareno haar 2e symposium voor een select aantal relaties. na 3 jaar was het tijd om te kijken of we verder gaan. dat is volmondig met ja beantwoord. we hebben veel geleerd, er zijn veel mensen met ons geinspireerd graakt en we beginnen voorzichtig te verdienen. we hebben ingezien dat duurzaamheid verder gaat dan alleen materialen en processen. we moeten over naar een circulaire economie. dat is onze inspiratie voor de volgende 3 jaar. het farenosymposium stond dan ook in dat thema.

sinds 2007 is fareno bezig met duurzaamheid en het verbeteren van de leef- omgeving in onderhoud en renovatie in de bouw. het begon met de cradle to cradle gedachte.
vervolgens was er de zoektocht naar duurzame materialen. we kwamen er echter snel achter dat duurzaamheid niet begint met materialen, maar met gedrag. de meeste weldenkende mensen hebben ondertussen de overtuiging dat de weggooimaatschappij zijn langste tijd heeft gehad. maar met alleen denken zijn we er niet. de belangrijkste vraag is hoe we gedragsverandering tot stand brengen. in ons dagelijks werk, met onze opdrachtgevers en onze werknemers.
dit kunnen we niet alleen. u weet dat de bouw haar relaties in deze moeilijke tijden hard nodig heeft. maar voor de duurzame stap heeft u ons ook hard nodig; in de zoektocht naar efficiency, het voorkomen van verspilling, innovatie en co-creatie kunnen we veel voor elkaar betekenen. het is tijd voor de circulaire economie.

om deze economie op gang te brengen moet er veel ontwikkeld en bewezen worden. zo zijn er nieuwe verdienmodellen nodig. de uitdagingen, zeker in de bestaande woningbouw, moeten slim & snel worden aangepakt. de wijze waarop en onze grondhouding in samenwerken zou moet veranderen. daar- voor zal er tastbaar bewijs middels concrete projecten geleverd moeten wor-den.

alle genoemde zaken hebben sprekers van het symposium gepresenteerd en toegelicht. een samenvatting van alle presentaties kunt u bekijken via onderstaande link. wij zijn er trots op dat we dit met u kunnen delen. mocht u vragen op opmerkingen hebben, aarzel dan niet om deze te stellen. stuur in dat geval een mail aan leefomgeving@schildersdevries.nl

bekijk het verslag van het fareno symposium

bekijk de bladerbox van drie jaar fareno