6% btw op onderhoud en verbouw woningen

01-09-2010

verlaagd tarief btw op loonkosten onderhoud en verbouw woningen

het kabinet heeft besloten tot een tijdelijke verlaging van btw op loonkosten bij onderhoud en verbouw van woningen in het kader van crisisbestrijding in de woningbouwsector. naast schilderwerk, waarvoor een permanente btw-verlaging geldt kan nu ook voor bouwkundige werkzaamheden, tijdelijk gebruik worden gemaakt van het lage btw tarief (6% in plaats van 19%) op loonkosten.

de regeling leidt tot een forse besparing voor huiseigenaars, vve's, woningcorporaties en beleggers.

regeling uitgelicht

uiteraard zijn er de nodige haken en ogen. harry kamminga, hoofd administratie bij schilders de vries, heeft snel even een overzicht gemaakt van de belangrijkste punten. wat vooral in het oog springt is de einddatum: als de werkzaamheden niet vóór 1 juli 2011 zijn afgerond, geldt het verlaagde tarief niet, ook niet voor de werkzaamheden die vóór 1 juli 2011 zijn verricht.

dat betekent dat indien u plannen heeft voor verbouw of renovatie en gebruik wilt maken van de regeling haast geboden is. we verwachten dan ook dat dit tot veel aanvragen gaat leiden in de komende periode. we zullen ons best doen om alle aanvragen tijdig te verwerken.

de regeling gaat wat ons betreft zijn nut ook bewijzen om winterwerk voor de komende winter te stimuleren en wellicht om extra investeringen in duurzaam wonen te stimuleren.

download de uitleg bij de regeling van de laag-btw-regeling voor verbouw en onderhoud.